SPØRGSMÅL & SVAR

LOCATIONEJER

 

Sp.: Koster det noget for mig at have min location på locationscout.dk ?

Sv.: Nej - Det er helt gratis.

 

Sp.: Ligger billeder og adresse fra mit hjem offentligt tilgængeligt og kan alle se dem ?

Sv.: Nej ! Det koster penge at få adgang til billeder af dit hjem, og man vil skulle oprette sig som bruger med kontaktinformation for at kunne se disse billeder. Det vil på intet tidspunkt fremgå hvor dit hjem ligger med adresse eller andet genkendeligt. Information omkring dette fås af os, og først efter at vi har været i kontakt med dig omkring udvekslingen af disse oplysninger.

 

Sp.: Hvad kan man tjene på at leje sin location ud til filmoptagelser ?

Sv.: Budgetterne på reklamefilm, spillefilm, tv-serier og stillfotografering er meget forskellige. Det er derfor op til jer at afgøre ud fra de oplysninger som I bliver præsenteret for hvor stort et indgreb i jeres hverdag optagelserne bliver, og hvad det skal koste. Vores erfaring siger at en dagspris imellem 3.000 kr. - 5.000 kr. plejer at være nogenlunde fyldestgørende. Enkeltdags-optagelser kan give lidt mere, og der forhandles normalt også en "rabat" hvis man skal bruge din location i mange dage. Vær opmærksom på at der normalt også kan være nogle forberedelses- og oprydningsdage, som du selvfølgelig også skal have betaling for. Forbrug af strøm afregnes seperat. Ekstraordinære locations som eksempelvis "Store palæer", "Strandvejsvillaer" og meget særlige unikke steder, får normalt en højere dagspris end nævnt ovenfor.

 

Sp.: Hvor meget fylder optagelser i mit hjem ?

Sv.: Det er meget forskelligt, men som udgangspunkt fylder det hele hjemmet. Der vil oftest være 25- 30 personer og diverse udstyr. Langt de fleste er meget profesionelle og sørger for god afdækning af gulve / blå sutter og tager en lang række andre hensyn. Det er dog altid en god idé at gøre de folk der ønsker at benytte jeres hjem opmærksomme på særlige forhold og ønsker inden optagelserne. Vi er klar over at det er en tillidssag at åbne sit hjem for filmoptagelser. Stillfotografering fylder gerne noget mindre.

 

Sp.: Hvad hvis noget går i stykker ?

Sv.: Lav altid en skriftlig aftale med produktionsselskabet der beskriver dette punkt ! Vi anbefaler alle vores brugere at benytte en skriftlig aftale. Vores anbefalede standard kan ses her, og omfatter udover det økonomiske, bl.a. hvem der bærer ansvaret i tilfælde af evt. skader

 

Sp.: Bliver der gjort rent efter optagelserne, og skal jeg selv rykke rundt på ting ?

Sv.: Normalt tager produktionsselskabet sig af alt. Det vil sige at de har rekvisitører til at rykke rundt på møblement, såfremt det skulle være nødvendigt. Alt bliver selvfølgelig stillet på plads igen efter optagelserne. Produktionsselskabet hyrer oftest et professionelt rengøringsfirma til at komme og gøre rent efter optagelserne. Det er dog vigtigt at I selv afklarer dette med produktionen, og sørger for at det indgår i en skriftlig aftale.

 

Sp.: Jeg er Lejer / Andelsboligejer - kan jeg leje mit hjem ud til optagelser ?

Sv.: Det er sjældent at det giver anledning til problemer når du er Lejer /Andelsboligejer, men sørg altid for at du i samråd med det produktionsselskab der ønsker at benytte dit hjem, indhenter samtykke fra Ejer / AB foreningen.