SPØRGSMÅL & SVAR

PRODUKTION

 

Sp.: Hvad koster det at leje en location til optagelser ?

Sv.: Det er en forhandling imellem dig selv og locationejer, og vi blander os ikke i denne. Det afhænger oftest af omfang og antal personer. En fingerregel for projekter over flere dage er at der er en dagspris på ca. 4.000 kr. - 7.000 kr. Enkeltdags optagelser er gerne lidt dyrere, ligesom ekstraordinære locations som eksempelvis "Store palæer", "Strandvejsvillaer" og meget særlige unikke steder, normalt tager en del mere i leje. Husk at der også betales for prep. dage og oprydningsdage ! Din forhandling omkring økonomi med locationejer er udelukkende et udestående imellem dig og locationejer, og vi er ikke en del af denne forhandling og modtager aldrig nogle penge fra locationejer.

 

Sp.: Hvad hvis vi søger noget helt specifikt, som vi er usikre på om I har i location-arkivet ?

Sv.:Hvis du har lyst til at checke op på om vi har lige præcis den type location, som du søger, er du altid velkommen til at ringe eller skrive først.

 

Sp.: Vi er et lille low-budget projekt. Kan vi finde steder der er gratis eller næsten gratis på locationscout.dk ?

Sv.: Det korte svar er "nej". Locationscout.dk er lavet til den professionelle branche, og de locationejere der har locations på vores side, forventer at de modtager en leje for at man benytter deres steder. Du kan læse om fingerregel for lejepriser ovenfor.

 

Sp.: Hvad checker i op på, når vi ønsker at forespørge på én eller flere locations ?

Sv.: Når I vælger at forespørge på én eller flere locations, kontakter vi locationejer og briefer ham/hende på projekt og omfang ud fra de oplysninger som I har givet os. Vi spørger på periode, ant. dage og evt. økonomi, og checker om det er noget som locationejer stiller sig positiv overfor. Når du efterfølgende har valgt en location, modtager du herefter kontaktinformation på det valgte sted, og du overtager herefter kontakten med locationejeren. En positiv forespørgsel er dog ikke nogen endelig garanti for at optagelser slutteligt kan lade sig gøre, da forhandlinger med location afhænger af mange faktorer, såsom økonomi, kemi og overholdelse af aftaler.

 

Sp.: Hvad hvis den/de locations som vi har valgt ikke kan/vil - betaler vi så ?

Sv.: Du modtager kun en faktura på de steder som stiller sig positiv overfor din forespørgsel. Denne fakturering er uafhængigt af om I slutteligt ender med at filme på denne/disse locations.

 

Sp.: Hvordan kommunikerer jeg bedst med locationejer ?

Sv.: Vi anbefaler at man foretager den første kontakt over telefonen, for bedst at kunne præsentere sig selv og sit projekt.

 

Sp.: Skal vi selv lave kontrakt med locationejer ?

Sv.: Ja !...Vi anbefaler altid at lave en skriftlig aftale med locationejer der udover økonomi og periode, beskriver ansvar i tilfælde af skader. I kan hente et eksempel på en standardaftale her.